VIDEO: Noi reguli privind acordarea ajutorului social


Legea 416/2001 privind venitul minim garantat a fost modificată! Printre noutățile aduse acestei legi este și situația în care persoana nominalizată să efectueze acțiunile sau lucrările de interes local se află în incapacitate temporară de muncă sau și-a pierdut total ori parțial capacitatea de muncă, obligația de a presta acțiunile sau lucrările de interes local se transferă celorlalte persoane apte de muncă din familie.
S-au introdus prevederi noi privind întocmirea și aprobarea prin dispoziție a primarului a planului de activități sezoniere, pe baza solicitărilor primite de la persoane juridice, persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale sau familiale care au nevoie de forță de muncă și funcționează pe raza unității administrativ-teritoriale.
Refuzul repetat de două ori al persoanelor apte de muncă din familiile beneficiare de ajutor social de a efectua activităţile sezoniere conduce la încetarea dreptului.
Numărul mediu de beneficiari ai Legii 416 în județul Ialomița este de 4200-4300. Singura localitate din județ fără asistați sociali este comuna Gheorghe Doja.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.