VIDEO: Monument ridicat în cinstea eroilor de la Oltina, la inițiativa Asociației Cadrelor Militare în Rezervă și în Retragere Fetești


Ceremonial istoric în comuna Oltina din județul Constanța! La 30 de ani de la producerea tragicului accident aviatic în care patru membrii ai echipajului 89 și-au pierdut viața, la inițiativa Asociației Naționale a Cadrelor Militare în Rezervă și în Retragere, Filiala Fetești și a colegilor aviatori, a fost ridicat un monument în cinstea eroilor căzuți la datorie pentru patrie. Colonel Serghei Eftimie – pilot prim, Maior Enache Mihai – pilot secund, Slt. Petrea Ștefan- tehnic de bord și Slt. Deleanu Gheorghe – trăgător au pierit în accident. Avionul s-a prăbușit în zona localității Oltina și a fost mistuit de flăcări. După 30 de ani de la producerea acestei catastrofe, cauzele accidentului rămân încă necunoscute.
Elevii Școlii Gimnaziale nr. 1 Oltina au prezentat un program artistic emoționant.
Un moment impresionant l-a reprezentat survolarea mai multor elicoptere din care s-au aruncat flori în cinstea eroilor aviatori.
Evenimentul s-a încheiat cu depunerea coroanelor de flori la monumentul ridicat în cinstea celor patru eroi care și-au pierdut viața în cumplitul accident aviatic pe data de 24 decembrie 1989.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.