VIDEO: Modificări majore la examenul de Bacalaureat


Elevii de clasa a XII-a vor susține examenul de Bacalaureat după o metodologie nouă! Competențele de comunicare în limba română, într-o limbă străină și cele digitale vor fi susținute în perioada 12 – 22 februarie. Potrivit datelor statistice ale Inspectoratului Școlar Județean Ialomița, în anul școlar 2017-2018, în clasa a XII-a au fost înscriși peste 1800 de elevi. Probele scrise ale examenului maturității sunt programate începând cu data de 25 iunie.
În cadrul unei conferințe de presă, reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Ialomița au discutat și despre mobilitatea personalului didactic. În această perioadă se vor întocmi listele cu cadrele didactice care îndeplinesc condițiile legale de pensionare. Datele estimative arată că aproximativ 100 de cadre didactice se vor menține în activitate ca titulare, iar 60 vor ieși la pensie. Din 2600 de posturi, 1900 sunt reprezentate de posturi cu titulari, 400 sunt suplinitori calificați, iar restul pensionari, cadre didactice asociate și necalificate.
La nivelul Inspectoratului Școlar Județean Ialomița s-au luat măsuri privind organizarea rețelei școlare, s-a organizat învățământul în sistem simultan și s-au comasat clasele cu efective mici de elevi.
Pe lângă efectivul mic de elevi la nivel de clasă, abandonul școlar rămâne una dintre problemele mari ale învățământului ialomițean.
Inspectoratul Școlar Județean Ialomița are în derulare o serie de proiecte cu finanțare europeană care vizează prevenirea fenomenului de părăsire timpurie a școlii sau creșterea numărului de elevi din învățământul tehnic și profesional care participă la programe de învățare la un potențial loc de muncă și facilitarea angajării acestora.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.