VIDEO Ministrul Agriculturii, în Ialomița: Fermierii afectați de secetă vor primi despăgubiri


Angajament ferm din partea Ministrului Agriculturii! Aflat într-o vizită de lucru în județul Ialomița, Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, a anunțat că toți fermierii afectați de secetă vor primi despăgubiri. Ministrul Agriculturii a afirmat că ne confruntăm cu cea mai puternică secetă pedologică din ultimii 40 de ani. Însoțit de deputatul Tinel Gheorghe, Adrian Oros a discutat cu fermierii ialomițeni din zona Bordușani-Vlădeni, ale căror suprafețe sunt compromise aproape de 100 %.
Ministrul Agriculturii a dat asigurări că există la acest moment rezerve suficiente pentru asigurarea consumului intern de produse alimentare și că nu sunt semnale că vor crește prețurile produselor de panificație.
În condiții de secetă extremă, funcționarea sistemelor de irigații ar fi soluția salvatoare. Ialomița are o suprafață de 44 000 de hectare irigabile din cele 75 000 de hectare contractate. Ministrul Agriculturii a mai menționat că va continua programul național de modernizare a infrastructurii de irigații.
Fermierii au primit vizita Ministrului Agriculturii cu entuziasm. Orice ajutor este binevenit pentru continuarea activității.
La fel de afectați precum agricultorii sunt și producătorii din industria creșterii păsărilor. Problema rezidă în creșterea costurilor de producție și scăderea costurilor de vânzare.
La nivelul județului Ialomița au fost identificate 130 000 de hectare compromise de seceta extremă. Cel mai probabil, fermierii vor primi sprijinul financiar din partea Ministerului Agriculturii înainte de a-și înființa culturile de toamnă.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.