VIDEO: Loc de joacă modern, finanțat prin ADI Ialomița și alte investiții importante în comuna Jilavele


Primăria comunei Jilavele a amenajat un loc de joacă modern pentru copiii din localitate! Investiția a fost finanțată de Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Ialomița prin Consiliul Județean Ialomița. Situat în centrul comunei, locul de joacă este prevăzut cu echipamente moderne, spații dedicate jocului, iar pentru adulți au fost montate echipamente pentru exerciții fizice. Locul de joacă a fost inaugurat în prezența copiilor, a părinților, încântați că micuții au de acum înainte un mediu prietenos, distractiv și colorat. La eveniment au participat și oficialități locale, județene și centrale.
Și pentru că educația este o prioritate pentru autoritățile din comuna Jilavele, școala nr. 1 a beneficiat de reabilitare care a constat în anveloparea clădirii și schimbarea învelitorii. Însă o investiție de anvergură a fost realizată cu fonduri alocate prin Programul Național de Dezvoltare Locală. Este vorba despre extinderea și modernizarea școlii nr. 3. Unitatea de învățământ a fost reabilitată din temelii, iar copiii care învață aici beneficiază de aceleași condiții ca și cei din mediul urban.
Prin alocările financiare, fie de la Guvernul României, fie prin constituirea asociațiilor, se urmărește de fapt eliminarea discrepanțelor dintre urban și rural și implicit dezvoltarea comunităților.
În cadrul aceleași întâlniri, au fost predate 4500 de cărți funciare pentru o suprafață de 3014 ha de teren extravilan. Până la jumătatea anului viitor, tot extravilanul comunei Jilavele va fi intabulat gratuit. Inaugurările de la Jilavele s-au bucurat și de prezența ministrului pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, Radu Oprea.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.