VIDEO: La Făcăeni s-a inaugurat singura creșă din mediul rural din Ialomița


A fost bucurie mare pentru micuții din comuna Făcăeni! Singura creșă din mediul rural ialomițean a fost inaugurată la Făcăeni. Investiția a costat peste 4 milioane de lei și a fost realizată prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020. Creșa va avea patru grupe pentru 40 de copii. Creșa de la Făcăeni oferă cele mai moderne condiții pentru copii, de la camere de joacă, dormitoare, spații de luat masa, vestiare, dușuri, spațiu multifuncțional. Toate activitățile sunt gratuite. În cadrul proiectului de realizare a creșei, 15 părinți au beneficiat de programe de educație parentală. Inaugurarea noii clădiri a avut loc în prezența educatorilor, a autorităților locale, echipei de implementare a proiectului. Lăcașul unde micuții își vor desfășura activitatea educațională a fost sfințit de către un sobor de preoți.
Pentru părinți, locația este una de vis. Aceștia s-au declarant bucuroși, mai ales că cei mici vor beneficia de cele mai bune condiții de educație antepreșcolară.
Copiii au avut parte de momente cu totul speciale cu prilejul inaugurării noii creșe: de activități distractive, de la dans, joc, până la pictură pe față și întâlnirea cu personajele preferate din desene animate.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.