VIDEO: Investiţii în valoare de 2 350 000 de lei în cadrul Complexului de Servicii Sociale de la Fierbinţi


Consiliul Judeţean Ialomiţa investeşte în asistenţa socială! Complexul de Servicii Sociale din Fierbinţi-Târg a fost inclus într-un program de modernizare care a prevăzut două etape: în prima etapă a fost montat un lift exterior pentru ca seniorii, beneficiari ai centrului să se deplaseze mult mai uşor, iar a doua etapă a constat în recompartimentarea clădirii. Au fost amenajate încăperile, au fost create grupuri sanitare în fiecare cameră, s-au refăcut integral instalaţiile de încălzire, de iluminat şi au fost executate lucrări de termoizolare. Totul pentru ca vârstnicii să beneficieze de cele mai bune condiţii. Capacitatea centrului de persoane vârstnice a fost extinsă de la 50 la 74 de locuri. Investiţia a fost finanţată integral din bugetul Consiliului Judeţean Ialomiţa.
Costul minim de cazare şi de asigurare a serviciilor pentru o persoană vârstnică independentă este de 2100 de lei lunar, iar cel pentru o persoană dependentă ajunge la 4300 de lei.
În judeţul Ialomiţa există două centre pentru îngrijirea persoanelor vârstnice: cel de Balaciu şi Fierbinţi. Consiliul Judeţean Ialomiţa a aprobat realizarea unui alt centru dedicat seniorilor la Movila.
Valoarea investiţiilor realizate în cadrul Centrului de persoane vârstnice de la Fierbinţi este de 2 350 000 de lei.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.