VIDEO: Instituția Avocatul Poporului va avea birou teritorial la Slobozia


Cetățeanul, în centrul preocupărilor administrației locale! La Slobozia se va deschide al 15-lea birou teritorial al Avocatului Poporului care va acoperi județele Ialomița, Călărași, Giurgiu, Teleorman și Ilfov. Astfel, toți cetățenii ale căror drepturi sau libertăți sunt vătămate de autoritățile publice se pot adresa cu petiții Instituției Avocatului Poporului care va avea sediul la Slobozia. Avocatul Poporului, Renate Weber a mulțumit autorităților locale pentru sprijinul acordat în deschiderea biroului teritorial, atât de necesar luând în considerare că Avocatul Poporului oferă protecție oricărui cetățean care se simte nedreptățit de faptele funcționarilor publici.
Instituția Avocatul Poporului contribuie la soluționarea pe cale amiabilă a conflictelor dintre persoanele fizice și autorități, prin mediere și dialog, în scopul soluționării problemelor cetățenilor. Cele mai multe dintre petițiile primite de această instituție se referă la chestiuni în legătură cu drepturile salariale, drepturile pensionarilor, dreptul de proprietate privată, punerea în executare a hotărârilor judecătorești.
Biroul teritorial al Avocatului Poporului va funcționa în incinta Primăriei Municipiului Slobozia cu 4 posturi, printre care și cel al Avocatului Copilului.
Biroul teritorial al Avocatului Poporului de la Slobozia va fi cel mai probabil funcțional din luna iunie.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.