VIDEO: Hibrizi optimi pentru producții performante la Agrichim Fetești


Performanță și profesionalism! Toate acestea caracterizează activitatea de la Agrichim Fetești. Inginerul agronom Viorel Nica deține o exploatație agricolă de 3700 de hectare, iar obiectul principal de activitate al Agrichim SRL este multiplicarea și producerea de semințe. Pe o suprafață considerabilă, an de an sunt înființate loturi demonstrative cu hibrizi de rapiță, grâu, orz, ovăz, porumb și floarea soarelui de la firma Biocrop România care selectează genetică de la cei mai buni amelioratori din lume. Inginerul agronom Viorel Nica a semănat 700 de hectare cu rapiță, deja a început recoltatul la această cultură. Hibrizii de rapiță sunt de ultimă generație, au rezistență bună la scuturare și putere de ramificație foarte mare. Hibrizii de la Biocrop România mai prezintă o altă particularitate și anume rezistență genetică la viruși. În condițiile în care Bărăganul se confruntă în acest an cu o secetă extremă, soluția salvatoare o reprezintă sistemele de irigații. În plus, hibrzii de la Biocrop România au o rezistență foarte mare la secetă. Pentru cultura de rapiță, inginerul agronom Viorel Nica estimează o producție de peste 4000 de kg la hectar.
Cel mai vândut hibrid de grâu din portofoliul Biocrop România este Combin. Hibrizii de grâu au o capacitate foarte bună de înfrățire, rezistență la secetă, bolile foliare și capacități excepționale de panificație. Într-un an favorabil, pot atinge producții de 9800 de kg la hectar.
Pentru cultura de orz, în sistem neirigabil, se estimează o producție de 8400 de kg la hectar.
Anul acesta, compania Biocrop România are în testare un număr foarte mare de hibrizi de porumb. Aceștia se pretează pentru industria morăritului, iar producția maximă pe care o pot atinge este de 16 tone la hectar în sistem irigabil.
Hibrizii de floarea soarelui se seamănă la o densitate de 55 000-72 000 de plante la hectar, au un grad de autopolenizare foarte mare, rezistență la mană și productivitate bună de peste 4 tone la hectar.
Agricultura de performanță se poate face doar cu investiții majore în tehnologie. Fermierii trebuie să își adapteze investițiile în funcție de condițiile climatice din zonă. La Agrichim Fetești, sistemul de irigații este funcțional din anul 1990.
Utilizarea seminţelor de calitate înaltă şi respectarea recomandărilor tehnologice constituie o parte importantă în vederea obţinerii unor recolte sporite. Iar SC Agrichim SRL Fetești prin managerul Viorel Nica este un exemplu de bune practici în ceea ce privește creşterea capacităţii de producţie și practicarea unei agriculturi ultra performante.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *