VIDEO Grijă pentru natură: plantare de perdele forestiere la Miloșești


Implicarea în comunitate, lucrul în echipă și grijă pentru natură! În aceste condiții au organizat autoritățile din comuna Miloșești o amplă acțiune de plantare de puieți de salcâmi pe marginea terenurilor agricole din zonele Miloșești, Nicolești și Tovărășia. Acțiunea de înființare de perdele forestiere a implicat plantarea puieților de salcâmi și de glădiță pe o lungime de 2400 de metri pătrați. Beneficiile aduse de perdelele forestiere sunt multiple. Perdelele forestiere rețin zăpada și diminuează viteza vântului, astfel previn înzăpezirea drumurilor. Totodată, perdelele forestiere protejează solul supus eroziunii, îmbunătățesc microclimatul local, stimulează biodiversitatea, cresc calitatea aerului.
Autoritățile din comuna Miloșești susțin proiectele de mediu. Astfel de campanii ecologice sunt un exemplu de bune practici, care pe lângă protejarea mediului, atrag și participarea membrilor comunității.
În anul 2021, administrația locală din Miloșești a reușit să înființeze perdele forestiere de protecție pe o suprafață de aproximativ 3 hectare.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.