VIDEO: Focar de coronavirus la Secția Boli Interne de la Spitalul Județean de Urgență Slobozia


Alertă la Spitalul Județean de Urgență Slobozia! 23 de pacienți internați pe Secția Boli Interne și 10 cadre medicale au fost confirmate cu Covid-19. Secția a fost închisă, după apariția acestui focar de coronavirus. După ce mai mulți pacienți au prezentat simptome specifice, unitatea medicală a procedat la testarea tuturor pacienților aflați pe secție, inclusiv a cadrelor medicale. Dintre cadrele medicale diagnosticate cu Covid-19, opt sunt asimptomatice. S-a efectuat dezinfecția spațiilor secției, o parte din pacienții confirmați cu Covid-19 au fost transferați pe secția Terapie Intensivă, iar restul au fost transferați la Spitalele suport Covid-19 din Fetești, Țăndărei și Medgidia.
Reprezentanții spitalului au declanșat o anchetă epidemiologică, însă la acest moment nu se poate indica cu precizie dacă focarul a izbucnit de la pacienți sau personalul medical.
Reprezentanții unității medicale susțin că astfel de focare izolate mai pot reapărea. Pacienți sau personal medical infectat cu COVID-19 se pot prezenta în perioada de incubație în care infecția nu poate fi detectată sau poate trece măsurile de triaj, astfel că pot infecta personalul medical care să răspândească mai departe.
Conducerea Spitalului Județean de Urgență Slobozia anticipează redeschiderea secției Boli Interne la capacitatea normală în context pandemic în cursul acestei săptămâni.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.