VIDEO: Filmul Octav, proiecție de gală la Slobozia în prezența actorului Marcel Iureș


Un eveniment cultural de mare amploare a adus la Slobozia proiecția celui mai apreciat film românesc al momentului – ”Octav” în regia lui Serge Celebidachi – și odată cu acesta oportunitatea întâlnirii publicului din municipiu cu cel mai bine cotat actor român la Hollywood, Marcel Iureș.
Filmul spune povestea lui Octav (Marcel Iureș), un bărbat în vârstă, care se reîntoarce la conacul copilăriei sale aflat undeva în zona rurală a României, cu dorința de a-l vinde. Ajuns aici, după o absență de zeci de ani, o fetiță ce-i pare cunoscută îl poartă într-o călătorie minunată în timp, înapoi la anii copilăriei sale pentru a-l ajuta să-și redescopere bucuria de a trăi. Ceea ce este demn de remarcat este că pelicula a fost selecționată în cadrul prestigiosului Festival Internațional de Film de la Montreal, Canada, 2017. Pentru cinefilii din Slobozia care venit în număr mare la Casa de Cultură Municipală, vizionarea proiecției de gală a acestui film a conferit nu doar șansa unei întâlniri ”live” cu actorul Marcel Iureș, ci și plăcerea de a viziona un film românesc de excepție.
Primarul Municipiului Slobozia a oferit marelui actor Marcel Iureș și regizorului Serge Celebidachi diplome de excelență.
La finalul proiecției, Marcel Iureș a fost asaltat de iubitorii de film din Slobozia pentru o sesiune de autografe și, bineînțeles, fotografii pentru a imortaliza o seară memorabilă.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.