VIDEO: Festivalul Internațional de Șah ”Cupa Satori Art”, la a XIII-a ediție


Capacitate maximă de concentrare, mutări pe tabla de șah bine gândite, motivație, disciplină și pasiune pentru un sport cu adevărat special! Au fost elementele care au dominat a XIII-a ediție a Turneului Internațional de Șah, organizat de Clubul Sportiv Satori și găzduit de stațiunea Amara. Turneul se adresează mai multor categorii de vârstă, copii și seniori, începători sau profesioniști. La startul competiției s-au înscris aproximativ 300 de sportivi. Organizatorii au dorit să continue acest eveniment luând în considerare beneficiile pentru educație și formare a copiilor și a tinerilor, indiferent dacă practică șahul ca sport de performanță, ori doar ca pasiune și joc. În același timp, au avut în vedere popularizarea șahului ca instrument de dezvoltare personală și pentru adulți.
Investind în inteligență, organizatorii acestui concurs doresc promovarea sportului minții în România. A XIII-a ediție a Turneului Internațional de Șah ”Cupa Satori” a beneficiat de o susținere financiară partea Consiliului Județean Ialomița care sprijină sportul de performanță.
Autoritățile locale din Amara apreciază eforturile organizatorilor de a continua în fiecare an acest turneu și susțin promovarea șahului în rândul tinerilor.
La finalul competiției, cei mai buni jucători de șah au primit premii în bani din partea organizatorilor.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.