VIDEO: Drumuri asfaltate, reţele de apă şi canalizare, investiţii de anvergură în comuna Mărculești


În ultimii ani, în comuna Mărculești s-a lucrat intens, astfel că o serie de proiecte de investiţii au schimbat faţa comunei conduse de primarul Romeo-Sorin Ciriblan. Modernizarea drumurilor locale a fost o prioritate pentru Primăria Comunei Mărculești care se poate mândri cu străzi în totalitate asfaltate. Prin Programul Național de Dezvoltare Locală II au fost modernizate 9,5 km de străzi de interes local care necesitau la fiecare 2-3 ani intervenții. Drumurile sunt asfaltate, urmând să fie construite și rigolele. Cetățenii se pot bucura de condiții dintre cele mai bune în privința infrastructurii rutiere. Proiectul de asfaltare este parte a unui program mai amplu de investiții în care au fost incluse și modernizarea sistemului de alimentare cu apă și extinderea rețelei de canalizare, finalizate în totalitate.
Administraţia locală a demarat şi alte proiecte de investiţii, prin care să îmbunătăţească vizibil condiţiile de trai ale cetăţenilor.
Un proiect ambițios este cel care privește racordarea localității la rețeaua de gaze naturale. Primăria a depus proiect în asociere cu alte patru unități administrativ-teritoriale. Racordarea comunei la sistemul de distribuție a gazelor naturale implică nu numai creşterea confortului cetățenilor, ci şi crearea unei infrastructuri de calitate, la standarde europene, un pas important în modernizarea zonei rurale.
Autoritățile locale din comuna Mărculești au reușit să implementeze proiecte edilitare în valoare totală de 25 de milioane de lei.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.