VIDEO: Doina și Ion Aldea Teodorovici, omagiați la Coșereni


Doina și Ion Aldea Teodorovici … un simbol al cântecului de libertate și a celor mai sacre aspirații ale românilor de peste Prut. În acest an se împlinesc 27 de ani de la moartea soţilor Ion şi Doina Aldea Teodorovici. Tragedia care le-a răpit viaţa s-a întâmplat în noaptea de 29 spre 30 octombrie 1992, la ora 2:30. Maşina în care se aflau cele două personalități ale culturii române a intrat într-un copac, în apropierea localităţii Coşereni. Simboluri ale renaşterii naţionale, Doina şi Ion Aldea Teodorovici au elogiat în piesele lor limba română şi valorile neamului, iar în semn de omagiu, autoritățile locale din comuna Coșereni au organizat un simpozion internațional care să aducă aminte de lupta basarabenilor pentru revenirea la matca lor originară, cea a limbii și culturii române.
Poeți, scriitori de peste Prut și nu numai au recitat poezii de un profund patriotism.
Pentru a perpetua creaţia cuplului de artişti, Doina şi Ion Aldea Teodorovici, autoritățile din comuna Coșereni au organizat un concurs de interpretare care a purtat numele celor doi artiști. Câștigătorul concursului a fost Rareș Păuna din București.
Un moment artistic deosebit au oferit și membrii Ansamblului Folcloric ”Dorulețul” din Coșereni.
Evenimentul s-a încheiat printr-un recital emoționat al tuturor celor care au participat la simpozionul ”Lacrimi pentru nemurire” dedicat celor două mari personalități ale culturii române, Doina și Ion Aldea Teodorovici.

1 Comment

  1. Mirela Minuța Alexa

    7 noiembrie 2019 at 17:44

    Superbă manifestare culturală și patriotică! Felicitări din tot sufletul atât organizatorilor cât și artiștilor și magnificului public!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.