VIDEO: Cultura de rapiță, compromisă în totalitate


Este dezastru în agricultură! În Bărăgan, pe sole întregi, cultura de rapiță nu a răsărit, iar fermierii declară deja compromisă cultura. Rapița este aducătoare de profit, dar anul acesta, vremea a dat peste cap calculele fermierilor. Nu a mai plouat de trei luni, iar pierderile cu sămânța și semănatul se ridică la sute de euro la hectar.
Fermierul Nicolae Sitaru a semănat rapița la începutul lunii august, iar la acest moment plantele nu au răsărit, deși ar fi trebuit să o înălțime de aproximativ 20 de cm. Cultura este compromisă în totalitate. Pentru a nu avea pierderi considerabile, fermierii vor întoarce cultura și vor semăna în locul ei porumb sau floarea-soarelui.
Șanse mai mari are cultura de grâu. Din 900 de hectare semănate în această toamnă de ing. Nicolae Sitaru, grâul a răsărit parțial doar pe 300 de hectare. Acum fermierii îşi pun speranţa în ajutorul divin.
Fermierii spun că pierderile din câmp sunt enorme şi nu mai pot fi recuperate. Nici cele mai importante lucrări ale solului nu pot fi efectuate din cauza secetei.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.