VIDEO: Cultivarea pepenilor, o alternativă profitabilă pentru producătorii din comuna Gura Ialomiței


Gura Ialomiței este cunoscută ca un bazin legumicol important din județul Ialomița. Prin implicarea și munca unor tineri producători, localitatea devine și un important furnizor de pepeni. Radu Fusea are o suprafață de cinci hectare cultivată cu pepeni verzi și galbeni. Hibrizii provin de la Syngenta, iar anul acesta au fost testați și cultivați cu succes. Producătorii de pepeni din localitate au fost invitați la un simpozion unde reprezentanții Syngeta au prezentat cei mai preformanți hibrzi pentru cultura de lubenițe de la Sorento, Romantic, Arashan, Karistan, Mirsini la Flander. Hibrizii sunt rezistenți la arsurile solare, au un conținut ridicat de zahăr, au cea mai bună fructificare. Pentru a le dovedi calitatea, participanții la simpozion au fost invitați la o degustare.
Ceilalți producători invitați la simpozion sunt fideli companiei Syngenta în achiziționarea hibrizilor de pepeni. Pentru aceștia, cultivarea pepenilor este o activitate care le asigură existența.
La simpozion au participat și autoritățile locale, cele care încurajează orice inițiativă a producătorilor locali.
În cadrul întâlnirii organizate în comuna Gura Ialomiței s-a pus accent și pe partea de tehnologie de cultivare sau de combatere a bolilor și dăunătorilor.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.