VIDEO: Consiliul Județean Ialomița susține financiar proiectele autorităților locale


Consiliul Județean Ialomița alocă 5 milioane de lei pentru finanțarea proiectelor unităților administrativ-teritoriale! În ședința ordinară din această lună, se propune asocierea județului Ialomița cu Asociația de Dezvoltare Intercomunitară, organism înființat în anul 2017, pentru realizarea cu sprijinul Consiliului Județean a unor proiecte de interes local, ai căror beneficiari sunt autorități ai administrațiilor locale. La acest moment au fost depuse de către autoritățile locale 6 proiecte care se află în faza de evaluare și vizează modernizări de drumuri, amenajare de terenuri de sport sau reabilitarea de sedii administrative. Scopul înființării Asociației de Dezvoltare Intercomunitară este dezvoltarea capacității administrative, dar și punerea în aplicare a Programului Național de Dezvoltare Locală, pentru îmbunătățirea condițiilor de viață ale locuitorilor județului Ialomița.
Reabilitarea obiectivelor culturale și istorice ale județului Ialomița se află în atenția conducerii Consiliului Județean Ialomița. Cu fonduri europene, se vor reabilita monumentului istoric și de arhitectură Conacul Bolomey și orașul istoric de la Giurgeni, dar și Biserica de Lemn ”Sf. Nicolae”. Două din aceste proiecte se află în faza de pre-contractare.
Consilierii județeni vor supune aprobării execuția bugetului general al judeţului Ialomiţa, la trimestrul III, anul 2018, precum și rectificarea bugetului de venituri și cheltuieli al Spitalului Județean de Urgență Slobozia, pe anul 2018.
În cadrul ședinței ordinare a Consiliului Județean Ialomița se va propune și majorarea cu 50 % a burselor de ajutor social pentru elevii care frecventează cursurile Liceului Tehnologic Special ” Ion Teodorescu” Slobozia, pentru semestrul I al anului școlar 2018 – 2019.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.