VIDEO Consiliul Județean Ialomița sprijină ONG-urile: 22 de contracte semnate


Sume importante de bani pentru asociații și ONG-uri! Consiliul Județean Ialomița a semnat 22 de contracte de finanțare nerambursabilă cu beneficiarii proiectelor care au obținut finanțare din bugetul județului. Din 34 de proiecte depuse, 22 au fost declarate eligibile. Proiectele depuse au fost pentru domeniile: culte-religie, sănătate și educație antidrog, educație, protecția mediului, sport de performanță, sportul pentru toți. Suma totală aprobată a finanțărilor nerambursabile este de 1.200.000 lei, din bugetul județului. Din acest total, suma epuizată a fost de 580 658,58 lei. Cele mai multe proiecte în sumă totală de peste 285 000 de lei au fost depuse pe domeniul sportul pentru toți, urmat de educație, culte și religie.
Pentru sportul de performanță au fost depuse 3 proiecte. O noutate o reprezintă faptul că în acest an, Consiliul Județean Ialomița finanțează echipa de fotbal Unirea Slobozia.
O altă noutate a reprezentat-o depunerea proiectelor până la 30 la sută din totalul sumei alocate pe fiecare domeniu în parte. Fondurile au fost acordate în condiţiile Legii nr. 350/2005 privind regimul finanţărilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activităţi nonprofit de interes general.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.