VIDEO: Consiliul Județean Ialomița la Târgul de Turism al României


Frumusețile județului Ialomița au fost promovate la Târgul de Turism al României, ediția de toamnă, organizată la Romexpo București. Consiliul Județean Ialomița a participat la acest eveniment care a reunit peste 70 de standuri expoziționale. Delegația Județului Ialomița a promovat oferta turistică a județului atât prin materiale promoționale, cât și prin contactul direct cu vizitatorii târgului. Standul a fost centrat pe oferta turistică, pornind de la Muzeul Național al Agriculturii, Conacul Hagianoff de la Manasia, orașul dispărut, locul unde s-a născut marele voievod Mihai Viteazul, precum și alte locuri încărcate de istorie. Vizitatorilor li s-au oferit broșuri cu destinații și activități turistice, care corespund fiecărei regiuni, flyere și pliante cu unități de cazare, fotografii și filme cu potențialul turistic al județului. Participarea la un asemenea eveniment are ca scop crearea unor programe prin care să se promoveze obiectivele turistice importante ale județului pentru a genera dezvoltare economică.
Pe lângă ofertele pentru cele mai avantajoase vacanțe în țară, dar și străinătate, participanții la Târgul de Turism al României au reînviat și tradițiile și meșteșugurile străvechi. Olăritul din zona Maramureșului, Slatinei, arta țesutului, arta cojocăritului, sunt meserii care se dovedesc brățări de aur și care sunt transmise generațiilor de meșteșugarii satului.
Istoria a avut locul ei la Târgul de Turism al României. Membrii Castelului Corvinilor din Hunedoara și participanții la Marea Unire au atras privirile vizitatorilor.
Printre vizitatorii Târgului de Turism s-a aflat și Moș Crăciun care a adresat tuturor invitația unei vacanțe în Laponia.
În deschiderea târgului, organizatorii au discutat despre cifrele anului 2017 din industria turismului, punctele slabe ale turismului românesc, dar și despre dezideratul ca pe viitor turismul să ajungă să reprezinte o cifră semnificativă din produsul intern brut.
La Târgul de Turism al României, județul Ialomița a fost reprezentat de Ansamblul Folcloric ”Doina Bărăganului” și Corala ”Sf. Mare Mucenic Mina” a Protopopiatului Slobozia, care au oferit publicul o reprezentație cu totul specială.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.