VIDEO: Consiliul Județean Ialomița își cinstește veteranii de război


Sunt adevăratele exemple ale iubirii de neam şi pământ românesc, cei care merită respectul şi admiraţia noastră, fiind modele de demnitate şi virtute, de eroism, omenie şi cinste. Veteranii de război ai județului Ialomița au fost răsplătiți de Consiliul Județean Ialomița în semn de respect și de apreciere pentru contribuția lor din timpul luptelor care au schimbat traiectoria țării. Reprezentanții Consiliului Județean au mers la casele lor pentru a le înmâna distincții de onoare și premii în bani.
Moraru Gheorghe din Comuna Dridu a luptat pe frontul celui de-al doilea Război Mondial. La cei 97 de ani rememorează clipele petrecute pe front, clipe grele marcate de boală, foamete și suferință.
La Rădulești, domnul Dorobanțu a primit vizita reprezentanților Consiliului Județean Ialomița. La 99 de ani, retrăiește și azi cu lacrimi în ochi imaginile de pe frontul celui de-al doilea Război Mondial.
Veteranii de război sunt chipurile vii ale istoriei țării. Consiliul Județean Ialomița își cinstește eroii, adevărate exemple pentru generația de astăzi.
La nivelul județului Ialomița mai sunt în viața 34 de veterani de război cu vârste cuprinse între 92 și 101 ani.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.