VIDEO: Consiliul Județean Ialomița a semnat contractul pentru creșterea eficienței energetice a clădirii Centrului Cultural ”Ionel Perlea”


Reabilitarea energetică a clădirilor aflate în patrimoniul public al județului Ialomița reprezintă o preocupare pentru autoritățile județene. Consiliul Județean Ialomița a semnat contractul pentru creșterea eficienței energetice a clădirii Centrului Cultural UNESCO ”Ionel Perlea”. Contractul este finanțat din bani europeni și are în vedere implementarea unui set de măsuri destinate optimizării costurilor energetice la nivelul clădirii. Până la acest moment, autoritățile județene au semnat 4 proiecte în acest domeniu. Din cele 429 de milioane de lei însemnând contracte semnate la nivelul regiunii Sud Muntenia, aproape 100 milioane sunt bani absorbiți în acest sector de județul Ialomița.
Consiliul Județean Ialomița a făcut demersuri notabile pentru includerea unităților administrativ-teritoriale din județ în Programul ”Elena” care finanțează realizarea documentațiilor necesare întocmirii proiectelor pentru reabilitarea energetică a clădirilor publice.
Valoarea totală a proiectului privind reabilitarea energetică a clădirii Centrului Cultural Ionel Perlea este de 13.896.000 lei.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.