VIDEO: Consiliul Județean Ialomița a inaugurat pontonul de acostare a ambarcațiunilor mici din comuna Stelnica


Dezvoltarea infrastructurii de turism local … constituie o prioritate importantă pentru conducerea Consiliului Județean Ialomița! Autoritățile județene au inaugurat punctul de acostare pentru ambarcațiuni în comuna Stelnica. Proiectul a constat într-o construcție plutitoare realizată din oțel cu destinația de ponton de acostare pentru nave mici. Investiția s-a realizat pe o suprafață de 285 mp. A fost amenajată o sală de așteptare pasageri, două grupuri sanitare, o terasă și culoarul de trecere pasageri ce debarcă de la navele ce acostaeză pe ponton. Punctul de acostare amplasat pe malul stâng al brațului Borcea pe teritoriul comunei Stelnica va conduce la o mai mare atractivitate a zonei din punct de vedere turistic.
Valorificarea potențialului turistic al malului stâng al brațului Borcea se înscrie în Strategia de Dezvoltare a Județului Ialomița. De altfel și în municipiul Fetești, autoritățile au în plan realizarea unui port turistic. La evenimentul de inaugurare a pontonului de acostare de la Stelnica au luat parte și parlamentari ialomițeni care au subliniat importanța realizării acestei investiții.
Investiția privind realizarea pontonului de acostare la Stelnica a fost realizată cu spijinul financiar al Consiliului Județean Ialomița si se ridică la o valoare totală de 1.934.700 lei.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.