VIDEO: Consiliul Județean dorește transformarea URBAN în operator regional pentru dezvoltarea infrastructurii de apă și apă uzată în Ialomița


Consiliul Județean Ialomița a devenit principalul acționar al SC URBAN SA Slobozia și are ca principal obiectiv identificarea soluțiilor pentru potabilizarea apei. Scopul este și de a transforma URBAN în operator regional al serviciilor publice de alimentare cu apă și canalizare din județul Ialomița. Odată cu acest demers, se pot absorbi bani europeni pentru îmbunătățirea infrastructurii de apă și apă uzată. Autoritățile județene sunt preocupate și de găsirea soluțiilor pentru a rezolva problema stației de tratare a apei cu osmoză inversă de la Slobozia.
Întrucât există o prevedere legală care nu permite coexistența a două sisteme de alimentare cu apă pe scările de bloc, devine necesară contorizarea individuală a tuturor consumatorilor din Slobozia.
Asigurarea calității apei potabile la consumator este scopul final al demersului de a transforma URBAN SA în operator regional, cu o politică tarifară echilibrată care să nu depășească limitele de suportabilitate ale populației din județul Ialomița.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.