VIDEO: Conducerea Primăriei Slobozia – bilanț la un an de mandat


Primarul Municipiului Slobozia, Adrian Mocioniu a prezentat bilanțul la un an de mandat. Echipa Primăriei a încercat în toată această perioadă să eficientizeze timpul și să găsească soluții la problemele preluate, dar și să avanseze termene de rezolvare. Primarul Municipiului Slobozia a expus câteva dintre aceste soluții, începând cu menținerea apei în limitele normale de potabilitate și cu precizarea că în ședința de Consiliu Local din această lună, se va aproba studiul de fezabilitate pentru implementarea sistemului de filtre cu cărbune activ, ultima treaptă de tratare a apei. Odată cu finalizarea acestui sistem, calitatea apei va fi la un nivel ridicat.
Pentru că proiectul privind reabilitarea Pieței Revoluției a generat cele mai multe probleme, Primăria analizează cu răspundere posibilitatea de a prelungi prin act adițional contractul cu firma constructoare, doar în contextul în care societatea oferă garanții că într-un an va termina lucrările.
Realizarea utilităților în cartierul de tineri reprezintă o prioritate pentru echipa Primăriei Municipiului Slobozia. Municipalitatea încearcă să găsească finanțarea din fonduri guvernamentale pentru implementarea proiectelor propuse în zonă, iar ultimul termen pentru finalizarea canalizării este august 2017.
În cadrul Primăriei Municipiului Slobozia, a fost înființată o direcție de Finanțări Externe pentru atragerea de fonduri.
Cât privește contractele aflate în derulare cu diverși parteneri, primarul Municipiului Slobozia a precizat că se declară mulțumit de operatorul de salubritate Polaris.
Deficiențe sunt în privința activității Direcției de Administrare a Domeniului Public, unde primarul Adrian Mocioniu a cerut demisia conducerii.
Primăria Municipiului Slobozia face demersuri pentru creșterea calității serviciilor publice, iar un pas important este că municipalitățile vor câștiga o autonomie în sensul de a dimensiona necesarul de oameni din aparatul propriu și structurile adiacente, ceea ce înseamnă o mai mare operativitate și responsabilitate în conceperea și executarea unor proiecte importante de dezvoltare.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.