VIDEO: Comuna Gheorghe Doja, gazda Festivalului Județean de Folclor ”Zărzărică, zărzărea”


Comuna Gheorghe Doja a găzduit cea de-a XXV-a ediție a festivalului județean de folclor ”Zărzărică, zărzărea”. Cântecul, jocul și portul popular românesc adunate pe scena căminului cultural modern din comuna Gheorghe Doja au impresionat publicul, dar și juriul prin tot ce înseamnă conservarea tradiției folclorului românesc. Prin grija organizatorilor, tradiționala întâlnire a artiștilor, purtători de folclor autentic, într-o competiție deosebită a fost o adevărată reușită. 25 de reprezentații însemnând formații de dansuri, grupuri instrumentale, soliști vocali din toate colțurile județului au propus publicului cunoașterea și promovarea folclorului coregrafic, dar și revigorarea tradiției cântecului și a dansului popular.
În cadrul festivalului, un moment deosebit l-a reprezentat recitalul lui Ionuț Cocoș, câștigătorul ediției XXIV a Festivalului județean de folclor ”Zărzărică, zărzărea”. Locuitorii din Gheorghe Doja s-au bucurat și de prestațiile oferite de interpreta orchestrei ”Doina Bărăganului”, Nicoleta Rădinciuc Vlad și Corala ”Sfântul Mare Mucenic Mina” a Protopopiatului Slobozia.
La finalul evenimentului a avut loc festivitatea de premiere pe fiecare secțiune în parte. Trofeul festivalului județean de folclor ”Zărzărică, zărzărea” a fost câștigat de formația de dansuri mixte ”Cununa Bărăganului” din Săveni.
Organizat fără cusur, evenimentul are drept scop promovarea și valorificarea dansului, cântecului şi costumului provenite din folclor, ca acte de identitate naţională, care reprezintă un tezaur al patrimonului cultural universal.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.