VIDEO: Clean Tech pregătește investiții de milioane de euro pentru limitarea emisiilor în aer


Soluții pentru protecția mediului …. este ceea ce caută reprezentanții fabricii Clean Tech International, unitate care își desfășoară activitatea în zona administrativă a comunei Ciulnița. Pentru că au existat probleme legate de emisiile în aer rezultate în urma oxidării termice a produselor de origine animală provenite exclusiv de la abatoarele de păsări, noua conducerea a fabricii a lansat în dezbatere publică obținerea unui acord de mediu pentru realizarea unui proiect de retehnologizare. Numai în acest an, unitatea are aprobată suma de 8, 5 milioane de euro și alte 5 milioane de euro în anul 2021 pentru realizarea mai multor investiții, printre care și instalarea unui biofiltru și a unui scrubber de filtare a emisiilor. Cu alte cuvinte, reprezentanții fabricii Clean Tech vor să implementeze cea mai nouă tehnologie la nivel global pentru anularea emisiilor în aer.
Fabrica poate derula acest proiect numai după obținerea acordului de mediu de la Agenția pentru Protecția Mediului Ialomița.
Unitatea susține aproximativ 10 000 de angajați la nivel național și este singura companie de capacitate mare din România care poate procesa și ecologiza subproduse de origine animală de pasăre de categoria a treia.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.