VIDEO: Cetățenii merituoși ai comunei Jilavele, omagiați de autoritățile locale


Festivitate pentru celebrarea cuplurilor care au împlinit 25 de ani și 50 de ani de căsnicie în comuna Jilavele! La inițiativa autorităților locale, de ziua comunei, cuplurile longevive au fost premiate pentru statornicia, respectul, prețuirea de a conviețui atât de mulți ani. Căminul cultural din localitate a fost însuflețit de cei care sunt un model pentru toate generațiile. Aniversarea anilor de căsnicie are și o semnificație. Este un rit străvechi, ce-și are rădăcinile în perioada Imperiului Roman. Totuși, ceea ce a ajuns să se mai păstreze și azi din el, mai exact așa-numita nuntă de argint, se pare că s-a făcut mai cunoscut în perioada medievală, pe teritoriul francez. Pe atunci, bărbații înstăriți le ofereau soțiilor o cunună fină din argint, simbol al dragostei trainice. Creștinii obișnuiesc ca, la acest prilej, să reconstituie oarecum nunta care le-a unit destinele de la început, respectând, în mare parte, cam aceleași tradiții. Cât privește nunta de aur, se pune că aurul este metalul zeilor. Deja, când se ajunge la nunta de aur, căsnicia a ajuns la perfecțiune, la desăvârșire. Aurul reprezintă lumina, cunoașterea și viața veșnică, dar și dragostea, bogăția, centrul căldurii și strălucirea. Emoțiile s-au citit pe fețele tuturor. Preoții din localitatea Jilavele au oferit evenimentului o însemnătate aparte prin oficierea unei slujbe de mulțumire pentru cei sărbătoriți.
Autoritățile din comuna Jilavele au oferit diplome de excelență și personalităților comunei care s-au remarcat în diverse domenii de activitate: sănătate, cultură, învățământ și sport.
Prin această acţiune, autoritățile locale au reușit să aducă momente de bucurie în viața celor omagiați și i-au asigurat de toată considerația pentru tot ce au realizat în viață.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.