VIDEO: Centenarul Marii Uniri, sărbătorit în comuna Gura Ialomiței


100 de ani de la înfăptuirea Marii Uniri din 1918, eroismul și jertfa celor fără de care visul românilor de veacuri, Marea Unire, nu ar fi fost posibil, sărbătoarea tuturor românilor … au fost marcate și în comuna Gura Ialomiței. ”100 DE ADEVĂRURI ISTORICE” este evenimentul dedicat Centenarului, organizat de Biblioteca Comunală Gura Ialomiței în colaborare cu Primăria Gura Ialomiței, Școala Gimnazială ”Constantin Gurgu” din localitate și Biblioteca Județeană ”Ștefan Bănulescu” Ialomița. Evenimentul a fost gândit ca un moment de cinstire a faptelor glorioase ale înaintașilor noștri și ca fiecare bun român să poarte în inimă și în suflet, respectul, mândria și dragostea pentru țară. Căminul cultural din localitate a fost neîncăpător. Copiii au arborat drapelul pe care îl poartă în suflet încă de mici.
Evenimentul a deschis o fereastră către sufletul românilor prin prezentarea unora din cele mai frumoase piese patriotice din muzica românească, alăturate celor mai reprezentative poeme, rezonante cu Marea Unire, dragostea de țară și neam românesc.
Singurul veteran de război al comunei Gura Ialomiței are venerabila vârstă de 97 de ani. Acesta a primit o diplomă aniversară și recunoștință din partea întregii comunități pentru adevărata lecție a demnității și a patriotismului pe care o oferă tuturor.
Cunoscând trecutul, putem învinge piedicile viitorului. Unirea este o realitate pentru toate veacurile, iar generațiile tinere trebuie să cunoască și să înțeleagă faptele înaintașilor.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.