VIDEO: Campioană în lupta cu greutățile


O adolescentă de 14 ani din orașul Amara  ne oferă o adevărată lecție a curajului și ambiției! Nicoleta Băjan este dublă campioană balcanică, dublă medaliată cu bronz la europene și triplă campioană națională la lupte libere. A reușit să ajungă la aceste performanțe, deși în spatele acestora se ascund multe greutăți.
Nicoleta Băjan este fata de aur a orașului Amara. La numai 14 ani, a cucerit un număr record de medalii. Viața nu a fost ușoară pentru micuța campioană. Trăiește într-o casă modestă de câțiva metri pătrați cu bunica și alte cinci rude, iar activitatea ei sportivă este susținută de o indemnizație de 400 de lei lunar de la Federația Română de Lupte. Familia ei nu își permite mai mult. Mama a plecat la muncă în Spania cu celelalte două surori, pentru a trimite bani acasă. Nicoleta ar fi putut pleca și ea în Spania, dar nu a vrut să renunțe la visul ei, deși îi duce zilnic dorul mamei.
Nicoleta practică lupte libere de patru ani, iar în sala de antrenamente, își impresionează colegii și antrenorul, prin implicarea și determinarea de care dă dovadă.
Și autoritățile locale din Amara au făcut demersuri pentru a o susține pe Nicoleta.
În ciuda greutăților și a situației financiare precare, Nicoleta este o luptătoare la fel ca și pe salteaua de lupte libere. Își numără medaliile și visează să ocupe podiumul la Jocurile Olimpice.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.