Cifre alarmante privind vaccinarea în orașul Țăndărei! În primul trimestru al anului 2019, rata de vaccinare a fost de 2, 3%. În acest context, Ministerul Sănătății a demarat o campanie de informare și vaccinare. La sediul Consiliului Local Țăndărei, numeroși copii au fost imunizați cu sprijinul medicilor de familie din localitate. Problemele constau în identificarea copiilor ce necesită vaccinare, dar și în refuzul părinților de a-și imuniza copiii. Nicoleta Răducan este mama unei fetițe de 7 ani și susține vaccinarea copiilor în scop preventiv, însă consideră că este importantă și documentarea privind riscurile vaccinării.
Ministrul Sănătății a discutat cu părinții copiilor din orașul Țăndărei despre importanța vaccinării. Numărul cazurilor de rujeolă, dar și al deceselor a crescut alarmant, motiv pentru care în anul 2018, Ministerul Sănătății a demarat o campanie de promovare a vaccinării. Orașul Țăndărei este locul unde s-a înregistrat cea mai mică rată de imunizare. În luna martie, un sigur copil a fost vaccinat.
La sediul Primăriei Țăndărei, a fost organizat un centru de informare pentru părinți privind beneficiile vaccinării și un centru de vaccinare, unde medicii de familie din localitate au consultat și vaccinat copiii.
Parteneri în demersul de creștere a gradului de vaccinare în rândul comunităților vulnerabile sunt și reprezentanții UNICEF și ai Organizației Mondiale a Sănătății.
Ministrul Sănătății, Sorina Pintea a declarat că până la adoptarea unei legi privind obligativitatea vaccinării, susține obligativitatea informării. De asemenea, Ministrul Sănătății a făcut apel la implicarea comunității. În Țăndărei, numărul copiilor nevaccinați, conform catagrafiilor de la această data, este de 694. Campania de vaccinare continuă în alte 5 localități din județul Ialomița.
0 comments