VIDEO: Bugetul județului Ialomița, în dezbatere publică

Consiliul Județean Ialomița propune un buget general în sumă de 393.079 mii lei pentru anul 2020! Proiectul de buget include veniturile posibil de realizat și cheltuielile necesare pentru îndeplinirea funcțiilor și serviciilor Consiliului Județean Ialomița și instituțiilor finanțate de acesta. Secțiunea de funcționare are o alocare de 130. 609 mii lei, 33,17% din totalul cheltuielilor bugetare, iar secțiunea de dezvoltare are alocată suma de 262. 470 mii lei, 66,83% din totalul bugetului. Deși pentru anul 2020, bugetul județului a fost diminuat cu aproximativ 600 de miliarde de lei vechi, conducerea Consiliului Județean Ialomița a oferit asigurări că toate obiectivele investiționale au acoperire financiară.
Sume importante sunt direcționate către domeniul modernizarea infrastructurii rutiere. Cel mai mare proiect demarat de Consiliul Județean Ialomița pentru modernizarea drumurilor județene are o valoare de 26 de milioane de euro, bani europeni.
4 mari proiecte cu finanțare europeană și națională vizează modernizarea infrastructurii de sănătate. Pe lângă extinderea și dotarea Unității de Primire Urgențe, modernizarea și dotarea Ambulatoriului, construirea blocului operator din cadrul SJU Slobozia sau modernizarea și dotarea incintei clădirii SJU Slobozia, autoritățile județene intenționează să amenajeze și un heliport în cadrul celei mai mari unități spitalicești din județ.
Și în acest an, Consiliul Județean Ialomița va finanța proiectele depuse de unitățile administrativ- teritoriale prin Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Ialomița.
Consiliul Județean Ialomița finanțează un proiect care presupune întocmirea strategiei de dezvoltare a județului pentru perioada 2021-2027 care presupune acordarea serviciilor de consultanță pentru întocmirea și depunerea cererii de finanțare și a documentației aferente pentru proiect cu impact major asupra dezvoltării județului.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.