VIDEO: Bâlci tradițional în comuna Ciochina


Dublă sărbătoare în comuna Ciochina! Ziua de opt septembrie reprezintă pentru locuitorii comunei nu doar sărbătoarea Nașterii Maicii Domnului, ci și zi de bâlci în localitate. Bâlciul, o tradiție de peste o sută de ani, păstrată cu sfințenie de autorități, devine principalul punct de atracție pentru toți cetățenii comunei și pentru cei din localitățile vecine, fiind un prilej de bucurie și relaxare. De la primele ore ale dimineții, comercianți din toată țara, și-au amenajat standurile, cu de toate, începând de la mărunţişuri şi dulciuri și terminând cu ghiozdane şi uniforme. Organizatorii, Consiliul Local si Primăria, au amenajat în zona stadionului un spațiu unde oamenii și-au putut potoli setea cu bere sau unde cei pricepuți în bucătărie incinseseră deja grătarele. Organizatorii s-au gândit și la cei mici, astfel că au amenajat un loc de joacă special pentru ei. Nu au lipsit nici comediile pentru cei care au vrut să vadă bâlciul de la înălțime. Mașinute, lanțuri și roți ale norocului au fost pe placul tuturor. Primarul comunei a avut motive de mândrie, observând că de la un an la altul, tot mai multi oameni vizitează comuna în zi de iarmaroc și mai ales că aceștia rămân cu o impresie frumoasă despre modul în care se organizează evenimentul. Alături de autorități s-au aflat și reprezentanți ai Parlamentului României.
Oamenii s-au destins și au început să intre în vorbă, să-și povestească, acest eveniment fiind un prilej de bucurie și sărbătoare pentru toată comunitate.
Autoritățile din comuna Ciochina vor perpetua această tradiție a bâlciului anual și chiar se gândesc ca în viitor, sărbătoarea să țină mai multe zile.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.