VIDEO: Asocierea orașului Amara cu ADI Periurbană Slobozia, mărul discordiei în Consiliul Local Amara


Consilierii locali ai orașului Amara s-au opus pentru a treia ora asocierii localității cu ADI Periurbană Slobozia, asociația prin intermediul căreia Consiliul Județean Ialomița intenționeză să transforme URBAN Slobozia într-un operator regional de apă și apă uzată pentru a atrage investiții substanțiale pentru modernizarea la nivel de județ a infrastructurii de apă și apă uzată. Deși edilul localității și administratorul public al județului au explicat ca la acest moment Serviciul de Gospodărire a Apei în Amara abia supraviețuiește și că investițiile pe fondurile europene sunt posibile doar prin intermediul asocierii, consilierii locali au votat împotriva acestui demers. Proiectul nu a trecut deoarece a întrunit 5 voturi împotrivă și 7 voturi pentru. În acest context, Amara ratează investiții în acest domeniu, iar reprezentanții Consiliului Județean Ialomița au afirmat că în fond consilierii locali faultează administrația de la Amara pentru a câștiga capital politic.
Un alt proiect respins de consilierii locali ai orașului Amara a vizat exprimarea unui acord pentru amenajarea unei piețe agroalimentare.
Și proiectul privind aprobarea fuziunii prin absorbție a Asociației de Dezvoltare Intercomunitară ECO 2008 de către Asociația de Dezvoltare Intercomunitară ”ECOO 2009” pentru realizarea unui operator regional de gestionare a deșeurilor s-a lovit de opoziția consilierilor de la Amara.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.