VIDEO: Administraţia publică trebuie să devină o administraţie participativă europeană


Lipsa surselor de finanţare a făcut ca multe comunităţi din Ialomiţa să nu se dezvolte în ritmul cerut de nevoile populaţiei. Deşi fondurile europene au reprezentat o alternativă la bugetul local, au fost insuficient accesate. Administraţia publică are de realizat o multitudine de sarcini. Deşi fac eforturi pentru a fi la înălţimea aşteptărilor cetăţenilor, primarii se confruntă cu numoroase probleme care ţin de cadrul legislativ, deficitul de personal sau de lipsa banilor. Aceste aspecte au fost semnalate de edilii din judeţul Ialomiţa cu prilejul unei dezbateri organizate de grupul de lucru al Partidului Social Democrat Ialomiţa, coordonat de primarul oraşului Amara, Victor Moraru, propunerea PSD pentru preşedinţia Consiliului Judeţean Ialomiţa, pe tema administraţiei publice.
Multe localităţi din judeţul Ialomiţa au încercat să acceseze bani europeni, întocmind studii de fezabilitate, fără ca proiectele să primească finanţare. Probleme sunt şi cu gestionarea serviciilor publice. Una dintre soluţiile propuse de primarii prezenţi la dezbatere a fost ca în administraţia publică să existe coerenţă, să se revină la impozitarea progresivă şi să existe un efort comun pentru îndeplinirea obiectivelor administraţiei publice.
Primarul oraşului Amara, Victor Moraru a făcut apel la implicare. Administraţia publică locală trebuie să devină o administraţie participativă europeană.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.