VIDEO: Activitatea parlamentară a deputatului Luminița Barcari pe parcursul celor trei luni de mandat


Deputatul PNL Ialomița, Luminița Barcari a adresat în cele trei luni de la depunerea jurământului în cadrul Parlamentului României mai multe interpelări și întrebări către membrii Guvernului. Printre acestea se numără modul de aplicabilitate a normelor privind livrarea produselor alimentare destinate elevilor în context pandemic, finanțarea proiectelor pe energie verde, detalii cu privire la subprogramul național de fertilizare in vitro și reabilitarea DN3B pe tronsonul Fetești- Făcăeni-Vlădeni-Chirana.
Deputatul Luminița Barcari a oferit în cadrul unei conferințe de presă, detalii despre bugetul general consolidat al statului care crește în 2021 cu 444 miliarde de lei, cu 20 de miliarde mai mult decât în 2020 și cu 75 de miliarde mai mult decât în 2019.
Uniunea Europeană a decis să înființeze un instrument financiar pentru perioada 2021 -2027. Este vorba despre Planul Național de Redresare și Reziliență. Din alocarea totală de 672,5 miliarde de euro pentru Mecanismul de Redresare și Reziliență, România poate beneficia de aproximativ 29,2 miliarde de euro. Planul Național de Redresare și Reziliență include și investiții în infrastructura publică și în mediul de afaceri.
La conferința de presă susținută de deputatul Luminița Barcari au participat Dragoș Soare, primarul Municipiului Slobozia și președinte interimar al organizației PNL Ialomița, dar și vicepreședintele Consiliului Județean Ialomița, Alexandru Dinu. Primarul Municipiului Slobozia a discutat despre realizarea pasajului de la Drajna la inițiativa PNL, dar și despre necesitatea construirii unui nou pod peste râul Ialomița.
Pentru deputatul PNL, Luminița Barcari rămân prioritare realizarea investițiilor de infrastructură, de reabilitare a sistemelor de alimentare cu apă și canalizare, de racordarea a localităților ialomițene la rețeaua de gaze naturale, de eliminare a disparităților dintre mediul urban și rural.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.