VIDEO Acțiune ecologică de amploare: 5000 de puieți plantați la inițiativa companiei Clean Tech


Copacii sunt o parte vitală a mediului în care trăim. Ei produc oxigen, absorb poluarea, temperează clima şi furnizează hrană şi habitat pentru nenumărate specii. Iar grija față de mediul înconjurător este o preocupare și a companiei Clean Tech, cea care deține fabrica de făinuri proteice de la Ciulnița. În acest sens, reprezentanții companiei au organizat o acțiune de amploare care a constat în plantarea a 5000 de puieți de glădiță și roșcov pentru a forma perdele forestiere care să asigure o protecție a fabricii față de localitate. Parteneri în această acțiune de mediu au fost și reprezentanții Primăriei Ciulnița, consilieri locali și cetățeni ai comunei.
Elevii de la liceele din oraș şi-au arătat interesul şi solidaritatea faţă de această acțiune ecologică, participând la plantarea de copaci în mod voluntar pentru că au conştientizat că fiecare dintre noi trebuie să fim responsabili faţă de mediul înconjurător atât de preţios pentru o viaţă sănătoasă şi longevivă.
Potrivit statisticilor, România ocupă locul 13 din punct de vedere al procentului de împădurire, situându-se cu 5,1 procente sub media europeană de 32,4%. Astăzi, mai mult decât oricând, fiecare dintre noi trebuie să se implice în acţiuni voluntare menite a proteja mediul înconjurător. În acțiunea organizată de Clean Tech Internațional a fost împădurită o suprafață de aproximativ 3 hectare și au fost implicate 150 de persoane.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.