VIDEO: A început campania de vaccinare la Spitalul Județean de Urgență Slobozia!


Vaccinul anti-Covid-19 a ajuns la Spitalul Județean de Urgență Slobozia! În prima etapă de vaccinare, 160 de cadre medicale din prima linie vor beneficia de vaccin. La Spitalul din Slobozia au fost distribuite 32 de flacoane de la Institutului ”Cantacuzino”.
Primele cadre medicale vaccinate au fost directorul medical al spitalului și medicii din cadrul UPU Slobozia. Vaccinarea este singura armă eficientă în lupta cu virusul, reduce riscul de îmbolnăvire şi riscul de a dezvolta o formă severă de boală. În acelaşi timp, măsurile de prevenire deja cunoscute şi dovedite a fi eficiente rămân la fel de importante, au spus primii medici vaccinați.
Medicii din cadrul Unității de Primire Urgențe de la Spitalul Județean de Urgență Slobozia au povestit clipele grele pe care le-au petrecut în toate aceste luni în încercarea de a salva bolnavii infectați cu SARS-CoV-2. Pentru unii pacienți cu evoluție severă, nu au mai putut face nimic.
Numărul cadrelor medicale care şi-au exprimat acordul pentru vaccinare în prima etapă este de 428 din cei peste 850 de angajați ai Spitalului Județean de Urgență Slobozia. Din ultimele date oferite de conducerea celei mai mari unități spitalicești din județ, 146 de cadre medicale au contractat virusul începând cu luna aprilie a anului 2020.
La debutul campaniei de vaccinare a cadrelor medicale din Slobozia au luat parte și reprezentanții Consiliului Județean Ialomița care au transmis un mesaj de încredere cetățenilor în acest demers al vaccinării.
La nivelul județului Ialomița au fost distribuite 61 de flacoane, însemnând 305 doze la spitalele din Slobozia, Fetești, Țăndărei și Urziceni.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.