VIDEO: A fost semnat contractul de execuție a lucrărilor pentru reabilitarea și punerea în valoare a Monumentului Istoric de la Giurgeni


Autoritățile județene au semnat contractul de execuție a lucrărilor pentru reabilitarea și punerea în valoare a monumentului istoric de la Giurgeni. Proiectul este finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020 și are o valoare totală de 13. 818.121 lei. Orașul dispărut de la Giurgeni a fost cel mai important centru comercial din estul Munteniei, prima reședință a județului Ialomița și nu în ultimul rând-locul de naștere al celui care a făcut posibilă realizarea primei uniri a Țărilor Române, domnitorul Mihai Viteazul. Proiectul de reabilitare și punere în valoare a monumentului istoric presupune restaurarea ruinelor edificiului cu contraforturi, restaurarea Bisericii nr. 2, dotarea muzeului existent, construirea de pavilioane.
Autoritățile din comuna Giurgeni au mulțumit celor care s-au implicat în realizarea proiectului de reabilitare a sitului arheologic și au subliniat totodată importanța acestuia.
Perioada de implementare a proiectului este de 48 de luni de la data semnării contractului de finanțare, respectiv între data 05.04.2019 și data 31.03.2023.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.