VIDEO: A fost inaugurată Grădina de Vară din orașul Amara


Reper al tuturor manifestărilor artistice din Amara, Grădina de Vară, un obiectiv investițional important pentru autoritățile locale a fost inaugurată. Proiectul de reabilitare și modernizare a Grădinii de Vară a presupus construcția unui ansamblu modern, o creștere a numărului de locuri, modernizarea construcțiilor anexe, refacerea aleilor și a suprafețelor verzi, amenajarea unui sistem retractabil de acoperire pentru zona gradenelor. Valoarea totală a proiectului finanțat din fonduri europene a fost de 13, 8 milioane lei.
Inaugurarea Grădinii de Vară a fost marcată prin organizarea unui spectacol de operetă românească ”Centenarul încoronării Reginei Maria”. De asemenea, la Grădina de Vară din Amara au fost expuse în semn de prețuire a memoriei sale, picturile unui talentat pictor amărean, Constantin Câltea.
Grădina de Vară devine, în urma realizării acestui proiect, un important punct de atracție pentru turiștii care doresc să petreacă un sejur în stațiune, fie pentru odihnă, fie pentru tratament. Locația modernă va găzdui în perioada 13-14 august 2022, cea de-a 54-a ediţie a Festivalului-Concurs Naţional de Interpretare a Muzicii Uşoare Româneşti “Trofeul Tinereţii” – Amara, care se desfăşoară neîntrerupt din anul 1968.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.