VIDEO: 5 primării au semnat contracte în valoare de aproximativ 2 milioane de lei cu ADI Ialomița


Finanțarea proiectelor de interes local și județean! Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Ialomița a semnat ultimele cinci contracte de finanțare aferente programului județean de dezvoltare pe anul 2019. Unitățile administrativ-teritoriale beneficiare ale fondurilor alocate de Consiliul Județean Ialomița sunt Andrășești, Coșereni, Buești, Traian și Miloșești. La Andrășești se va amenaja un loc de joacă, iar la Coșereni se va construi un teren de sport multifuncțional. Comuna Buești a primit finanțare pentru reabilitarea frontului de captare din sistemul de alimentare cu apă, în Traian se va achiziționa un buldoexcavator cu accesorii în vederea dotării Serviciului voluntar pentru situații de urgență, iar în Miloșești se va moderniza drumul comunal DC 51. Valoarea totală a acestor investiții este de 1 842 769 de lei.
Primarii localităților care au obținut finanțare de la Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Ialomița consideră oportună înființarea acestei structuri care sprijină primăriile în derularea unor investiții necesare comunităților locale.
Consiliul Județean Ialomița este singura entitate publică din țară ce finanțează o Asociația de Dezvoltare Intercomunitară care încurajează reprezentanții administrației publice locale în derularea unor proiecte în domeniile infrastructură, sport, mediu sau educație.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.