VIDEO: 264 de vârstnici au fost sprijiniți de Primăria Valea Ciorii prin finalizarea unui proiect de succes


Autoritățile din comuna Valea Ciorii au manifestat o atenție deosebită pentru vârstnicii din localitate. Proiectul ”Eurobunicii” început în anul 2019 a ajuns la final. Prin acest proiect finanțat de Uniunea Europeană, persoanele vulnerabile au beneficiat de servicii sociale, medicale, consiliere psihologică, o masa caldă pe zi, servicii de îngrijire la domiciliu. Mai mult, proiectul a avut un mare succes, astfel că de la 161 de beneficiari, câți au fost inițial prevăzuți, s-a ajuns la un total de 264 de persoane asistate în cadrul proiectului. De asemenea, au fost licențiate în cadrul Centrului Comunitar al comunei Valea Ciorii serviciul de îngrijire a vârstnicilor la domiciliu și încă alte patru servicii sociale.
Sprijinul de care au beneficiat în cadrul acestui proiect a fost ca un balsam pentru sufletul și psihicul vârstnicilor. Singurătatea, problemele de sănătate, neajunsurile financiare sunt doar câteva din problemele cu care se confruntă cei mai mulți dintre bătrâni.
Durat de implementare a proiectului ”Eurobunicii – reducerea numărului de bătrâni vulnerabili în comuna Valea Ciorii prin furnizarea de servicii sociale” a fost de 36 de luni, iar bugetul proiectului a fost 2 790 669 lei.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.