USR și-a ales noii membri ai Biroului Național și Comisiilor Naționale de Arbitraj și Cenzori

Uniunea Salvați România și-a ales noii membri ai Biroului Național și Comisiilor Naționale de Arbitraj și Cenzori la Congresul USR de la Timișoara. Noile echipe vor duce USR la guvernare în 2020. Numărul membrilor Biroului Național a crescut de la 21 la 25 de membri, iar numărul femeilor alese în forul de conducere al partidului s-a dublat. La Congresul din week-end-ul 14-15 septembrie 2019, în mod democratic conducerea partidului a fost aleasă pe sistemul de liste proporțional deschise: un sistem electoral în care oamenii votează oameni și nu liste impuse de cineva.
Importanța acestui sistem asigură reprezentativitatea tuturor curentelor din cadrul USR și este opusul sistemului electoral pe care îl avem în prezent în România, unde primarii sunt uneori aleși de 17% din cetățeni (cazul Gabrielei Firea la București) și acel primar decide 100% din cazuri cum dorește el. Dezbaterea candidaților s-a desfășurat pe întreaga zi, fiecare putând să își spună programul în baza căruia candida. Este de remarcat diferența între alegerile la Congresul PSD, care durează două-trei ore, și alegerile de la Congresul USR, unde dezbaterea reală ocupă tot timpul.

Biroul Național

NĂSUI Claudiu Iulius Gavril
ION Stelian
BULAI Iulian
ȘTEFĂNUȚĂ Nicolae Bogdănel
PRUNĂ Cristina Mădălina
COLIBAN Allen
SEIDLER Cristian
MACSUT Andrei Cosmin
MĂLUREANU Liviu
DRULĂ Cătălin
GOȚIU Remus Mihai
MIHAIL Radu Mihai
CICEALĂ Ana
MUREȘAN Diana Maria
BENGA Tudor Vlad
MOȘTEANU Ionuț Liviu
STANCU Ionut Catalin
DOBREV Dumitru
DINICĂ Silvia Monica
LEVENTE Elek
MOȘ Cristian Alin
STOIAN Teodora
CORBU Andrei
BOTOȘ Vlad Marius

Comisia Națională de Arbitraj

URSA Lorin
BURJAN Bogdan
RUSU Raluca
PITICARI Petronela
ANDREI Florin
RIGU Andrei
MIHALACHE Cătălin
MOLDOVAN Dragos
VULCAN Marius
VASILACHE Anca
OANCĂ Roxana

Comisia Națională de Cenzori

Jalbă Valentin
Lăzărescu Andrei
Ingeborg Mihalik

Este o echipă în care am mare încredere. Împreună vom câștiga alegerile prezidențiale, locale, și vom duce USR la guvernare. Este echipa care va aduce însănătoșirea României și transformarea într-o țară din care tinerii să nu mai plece, în care antreprenorii sunt sprijiniți, în care legea este lege, iar resursele sunt folosite pentru cei care au nevoie. Acea Românie pe care ne-o dorim toți și în care putem trăi fericiți aici, acasă.”, a declarat Dan Barna, președintele USR.
USR Ialomița a participat la congres cu patru delegați și asigură că împreună cu colegii noștri de la PLUS ne vom dedica toată energia spre a repara tot ce PSD a stricat și pentru a restarta România. Urmează depunerea semnăturilor candidatului USR PLUS Dan Barna. Semnăturile s-au strâns și mergem la victorie!
Noile echipe pentru Biroul Național, Comisia Națională de Arbitraj și Comisia Națională de Cenzori au fost alese pentru un mandat de 2 ani.

USR Ialomița

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.