Tentativă la omor: a încercat să își lovească tatăl cu o toporișcă în zona capului

Parchetul de pe lângă Tribunalul Ialomiţa este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:
Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Ialomiţa au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpatul Ferar Ioan Andreas, pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă la omor, constând în aceea că:
În data de 27.02.2016, orele 15.30, inculpatul a încercat să-l lovească cu o toporişcă în zona capului pe tatăl său, însă acesta a parat lovitura cu braţul stâng, cauzându-i-se astfel leziuni ce au necesitat pentru vindecare un număr de 30-35 zile de îngrijiri medicale.
Faţă de inculpatul Ferar Ioan Andreas s-a dispus măsura preventivă a reţinerii pe o durată de 24 de ore, începând cu data de 30.05.2017.
La data de 31 mai 2017, Parchetul de pe lângă Tribunalul Ialomiţa a propus Tribunalului Ialomiţa arestarea preventivă a inculpatului Ferar Ioan Andreas, pe o perioadă de 30 de zile, propunerea fiind admisă de instanţa de judecată la aceeaşi dată.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale reprezintă o etapă în cadrul procesului penal care, alături de măsurile procesuale reglementate ca atare de Codul de Procedură Penală, constituie o activitate procesuală care nu poate, în nici o situaţie să atingă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.