Spitalul Județean de Urgență din Slobozia a fost modernizat și reîncadrat în categoria a III-a, acreditat cu rezerve

Spitalul Județean de Urgență Slobozia a fost reîncadrat din categoria a V-a, în categoria III-a, acreditat cu rezerve, prin ordin al Președintelui Autorității Naționale de Management al Calității în Sănătate.
Începând cu anul 2016, spitalul, care este în subordinea Consiliului Județean Ialomița, a intrat într-un amplu proces de modernizare. Astfel, în perioada 2016-2019, finanțarea din bugetul Consiliului Județean Ialomița pentru activitatea spitalului s-a dublat, ajungând de la 8.303.090 lei la 17.352.680 lei, ceea ce a permis, practic, începerea procesului de modernizare.
Acesta a vizat, în principal, îmbunătățirea condițiilor de cazare, dotarea cu aparatură performantă, achiziționarea de medicamente necesare pentru tratarea unor afecțiuni și materialele sanitare necesare, atragerea de medici cu diferite specializări, precum și alte îmbunătățiri.

”Este un salt calitativ semnificativ pe care spitalul îl face într-o perioadă scurtă de timp, de când am început modernizarea lui. Când am ajuns președintele Consiliului Județean am știut că fără bani mai mulți alocați spitalului, nimic nu se va putea schimba. Am dublat, astfel, alocările din bugetul Consiliului Județean către bugetul unității spitalicești. În doar trei ani am transferat 17 milioane lei, comparativ cu perioada 2010-2015 când spitalul a primit doar 8 milioane lei. Rezultatele se văd și au fost recunoscute prin această acreditare”, a declarat Victor Moraru, președintele Consiliului Județean Ialomița.

Pe lângă acest proces de modernizare început din banii alocați suplimentar de către Consiliul Județean, în următoarea perioadă, Spitalul Județean de Urgență Slobozia va implementa 6 proiecte mari de investiții, cu o valoare de peste 30 de milioane de euro (160.699.390,52 lei), care vor îmbunătăți simțitor viața pacienților din Ialomița.

”Modernizările vor continua. Acesta este angajamentul meu! În perioada următoare avem investiții de peste 30 milioane de euro (130 milioane lei) pentru 6 mari proiecte finanțate din bani europeni și din bugetul național, pe care i-am atras în ultimii ani. O felicit pe doamna manager, Mariana Iancu, pentru această realizare și îi doresc să facă în continuare treabă bună cu spitalul județean, pentru că pentru mine acesta este și va rămâne o prioritate. Felicitări întregii echipe a spitalului județean!”, a mai spus președintele Victor Moraru.

Consiliul Județean Ialomița are în derulare șase proiecte majore de investiții pentru modernizarea Spitalului Județean de Urgență Slobozia, cu o valoare de peste 30 de milioane de euro (160.699.390,52 lei).
Modernizarea Ambulatoriului Spitalului de Urgență Slobozia cu bani europeni, în valoare de 17.490.007,08 lei, cerere de finanțare acceptată recent;
În luna martie 2019, a fost semnat contractul de finanțare pentru modernizarea, extinderea și dotarea Unității de Primire Urgențe din cadrul Spitalului Județean de Urgență Ialomița în valoare de 7.472.765,74 lei;
Construirea blocului operator din cadrul Spitalului Județean de Urgență Slobozia în valoare de 63.843.065,03 lei;
Modernizarea și dotarea incintei clădirii Spitalului Județean de Urgență Slobozia în valoare de 60.798.165,22 lei;
Îmbunătățirea accesului populației din județele Prahova și Ialomița la servicii medicale de urgență în valoare de 3.831.740,01 lei;
Asigurarea accesului la servicii de sănătate în regim ambulatoriu pentru populația județului Ialomița în valoare de 7.263.647,44 lei.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.