Sirenele pentru situații de urgență vor răsuna la Slobozia!

Miercuri sună alarma!
În prima zi de miercuri a fiecărei luni, în intervalul orar 10-11, vor fi pornite sirenele în toată țara. Alarmarea face parte dintr-un exercițiu pentru verificarea funcționării mijloacelor de avertizare a populației și de verificare a modului în care sunt pregătite autoritățile locale pentru evenimente tragice.
Semnalele acustice de alarmare a populației, instituțiilor publice și operatorilor economici sunt: alarma aeriană, alarma la dezastre, prealarma aeriană și încetarea alarmei. Durata fiecărui semnal de alarmare este de două minute pentru toate mijloacele de alarmare, cu excepția sirenelor cu aer comprimat la care durata este de un minut.
Semnalul ALARMĂ AERIANĂ se compune din 15 sunete a 4 secunde fiecare, cu pauză de 4 secunde între ele.
Semnalul ALARMĂ LA DEZASTRE se compune din 5 sunete a 16 secunde fiecare, cu pauză de 10 secunde intre ele.
Semnalul PREALARMĂ AERIANA se compune din 3 sunete a 32 secunde fiecare, cu pauză de 12 secunde între ele.
Semnalul ÎNCETAREA ALARMEI se compune dintr-un sunet continuu, de aceeași intensitate, cu durata de 2 minute.
În luna August a fost introdus semnalul Prealarmă Aeriană!
În Mun.Slobozia există 5 sirene electronice și sunt puse în funcţiune din centrul de comandă pentru situaţii de urgenţă al administraţiei locale, în baza avertismentelor primite de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă.
IGSU transmite că va desfășura, lunar, exerciții pentru testarea și verificarea sistemului de înștiințare, avertizare și alarmare în situații de protecție civilă.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.