Primăria Slobozia începe distribuirea pachetelor cu produse alimentare şi de igienă acordate de Uniunea Europeană

În vederea aplicării Ordonanţei de Urgenţă nr.84 din 21 mai 2020 pentru stabilirea unor măsuri necesare în vederea implementării „Programului Operaţional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate – POAD”, Direcţia de Asistenţă Socială Slobozia aduce la cunoştinţa cetăţenilor că în perioada 15.07.2020 – 17.07.2020, între orele 09:00-16:00, se va realiza distribuirea produselor alimentare și de igienă la Cantina Socială ”Sfântul Nicolae”, situată în Municipiul Slobozia, str. Viilor, nr. 61:
Categorii de persoane beneficiare:
a)familiile şi persoanele singure cărora le este stabilit, prin dispoziţie scrisă a primarului, dreptul la un venit minim garantat acordat în baza Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările şi completările ulterioare;
b)familiile beneficiare de alocaţie pentru susţinerea familiei acordată în baza Legii nr. 277/2010 privind alocaţia pentru susţinerea familiei, republicată, cu modificările şi completările ulterioare;
Observaţii:
• Persoanele care se încadrează în mai multe categorii dintre cele prevăzute mai sus beneficiază de produsele de igienă aferente unei singure categorii din care fac parte la data acordării ajutoarelor POAD.
• Persoanele cărora le este stabilit prin dispoziţie scrisă a primarului dreptul la un venit minim garantat, precum şi persoanele din cadrul familiilor beneficiare de alocaţie pentru susţinerea familiei, care la data distribuirii produselor de igienă nu figurează pe listele iniţiale, vor fi adăugate pe respectivele liste.
• Persoanele care aparţin categoriilor menţionate mai sus care la data distribuirii ajutoarelor POAD se află în perioada de satisfacere a stagiului militar, execută pedepse privative de libertate, au domiciliul sau reşedinţa în străinătate, beneficiază de îngrijire în servicii sociale în regim rezidenţial, publice sau private, nu au dreptul de a primi produsele respective.
Ridicarea produselor POAD se face astfel:
Pachetele de produse POAD se ridică personal de către beneficiari, conform programării, în baza prezentării actului de identitate valabil, verificării identităţii persoanei pe listă şi a semnării de primire pentru produsele respective.
Pentru persoanele nedeplasabile, la sesizarea unui membru al familiei sau a unei terţe persoane, Direcţia de Asistenţă Socială Slobozia asigură livrarea ajutoarelor la domiciliu.
Fiecare beneficiar va primi:
– Un pachet cu alimente conține faină albă de grâu, mălai, paste făinoase, ulei, zahăr, orez, conserve cu carne de porc, carne de vită și pateu de ficat de porc, compot, gem de fructe normal și dietetic, și cântărește cca 25 de kilograme.
– Un colet cu produse de igienă conțin periuțe de dinți, pastă de dinți, săpun lichid, șampon pentru copii și șampon pentru adulți, precum și detergent de rufe.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.