Președintele CJ Ialomița, Victor Moraru a fost ales vicepreședinte al Consiliului pentru Dezvoltare Regională Sud-Muntenia

Organism regional deliberativ, fără personalitate juridică, format din 28 de membri și funcţionând pe principii parteneriale, Consiliul pentru Dezvoltare Regională (CpDR) Sud – Muntenia s-a întrunit în ședință ordinară, în ziua de 13.06.2018, la sediul Consiliului Județean Argeș.
Ordinea de zi a cuprins dezbaterea proiectului de hotărâre privind modul de calcul al contribuțiilor anuale ale Consiliilor județene la bugetul Agenției pentru Dezvoltare Regională Sud – Muntenia, începând cu anul 2019 și informări privind stadiul implementării Programului Operațional Regional 2014 – 2020 în Regiunea de Dezvoltare Sud – Muntenia, a proiectelor Agenției pentru Dezvoltare Regională Sud – Muntenia și a Axei prioritare 4 – Sprijinirea Dezvoltării Urbane Durabile a Programului Operațional Regional 2014 – 2020.
În legătură cu modul de calcul al contribuțiilor anuale ale Consiliilor județene la bugetul Agenției pentru Dezvoltare Regională Sud – Muntenia, începând cu anul 2019, Consiliul pentru Dezvoltare Regională (CpDR) Sud – Muntenia a hotărât o contribuție/locuitor de 1,50 lei, care înmulțită cu populația cu domiciliul în județul respectiv, va da valoarea contribuției financiare anuale a fiecărui Consiliu Județean din Regiunea de Dezvoltare Sud – Muntenia.
Situațiile statistice ale implementării Programului Operațional Regional 2014 – 2020 în Regiunea de Dezvoltare Sud – Muntenia, până la data de 04.06.2018, rețin că s-a depus 882 de proiecte, din care 11 au fost retrase, iar restul de 871 au intrat în etapele procedurale de evaluare a conformității administrative și a celei tehnico-financiare. Județul Ialomița, prin Consiliul Județean Ialomița și consiliile locale din Fetești, Țăndărei, Amara și Manasia au depus proiecte pe diferite axe prioritare ale POR 2014 – 2020 și așteaptă rezultatele evaluării cererilor de finanțare europeană nerambursabilă. Este de menționat succesul privind semnarea contractului de îmbunătățire a infrastructurii rutiere de importanță regională pe traseul Drăgoești – Roșiori – Movilița – Dridu –
Movilița – Fierbinți Târg – limită județ Ilfov – Dridu – jilavele , limită județ Călărași – Sinești, în valoare de 102.090.996,90 lei.
De asemenea, facem precizarea că, prin hotărârea nr. 22/27.09.2018 privind alegerea Președintelui și a Vicepreședintelui Consiliului pentru Dezvoltare Regională al Regiunii Sud – Muntenia, domnul Victor Moraru a fost ales vicepreședinte al Consiliului pentru Dezvoltare Regională Sud-Muntenia pentru o perioadă de un an.

sursa foto: ziaruldearges.ro

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.