Prefectul județului Ialomița a propus carantinarea orașului Țăndărei


Prefectul județului Ialomița a înaintat Departamentului pentru Situații de Urgență propunerea pentru carantinarea orașului Țăndărei, ca urmare a înregistrării a patru decese în rândul comunității de romi. În orașul Țăndărei au revenit 800 de cetățeni din Anglia, Spania sau Germania. Foarte mulți dintre ei nu au respectat autoizolarea la domiciliu, astfel că s-au suplimentat măsurile de monitorizare, solicitându-se chiar sprijinul Armatei.
Pe de altă parte, primarul orașului Țăndărei susține că a aflat din presă despre propunerea prefectului județului. Autoritățile locale spun că situația din Țăndărei nu este similară celei din județul Suceava, însă dacă se va lua măsura carantinării, se vor respecta prevederile legale.
Președintele Consiliului Județean Ialomița susține că din momentul în care cetățenii din Țăndărei nu au respectat măsura izolării, carantinarea orașului e necesară și nu numai chiar și a județului. În plus, Ministerul Sănătății a stabilit ca anumite unități medicale să preia cazurile Covid-19, fără a aloca fonduri și echipamentele necesare. În Ialomița, de exemplu, spital – suport pentru Covid-19 este Spitalul Municipal ”Anghel Saligny” din Fetești. Autoritățile sunt nevoite să mute medici și aparatură de la Spitalul Județean de Urgență Slobozia, lăsând descoperită unitatea medicală pentru cazurile non-Covid. Din punctul său de vedere, gestionarea la nivel de Ialomița a problemelor generate de noul coronavirus este o catastrofă.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.