O nouă premieră cinematografică la Slobozia: lungmetrajul polonez „CORPUS CHRISTI”

Direcția Educație, Cultură și Tineret Slobozia anunță o nouă premieră cinematografică vineri, 9 octombrie, de la ora 18:00, la Casa Municipală de Cultură.
Iubitorii celei de-a șaptea arte pot viziona lungmetrajul polonez „CORPUS CHRISTI” (regia: Jan Komasa). Filmul spune povestea lui Daniel, un delincvent abia eliberat de la şcoala de corecţie, care ajunge dintr-o întâmplare să se pretindă preot într-o mică localitate din Polonia. Apariția unui preot carismatic, cu viziuni moderne, este o oportunitate pentru comunitatea locală care începe un proces de vindecare după o tragedie recentă.
Pornit de la un fapt divers din presa poloneză, filmul devine un manifest pentru iertare, indiferent dacă aceasta e îndreptată spre noi înşine sau spre alţii.
„Corpus Christi” a fost candidatul Poloniei la Oscarul din acest an, la categoria „Cel mai bun film internaţional”, fiind extrem de apreciat de critici. În mai 2020 a câștigat premiul principal, pentru regie, la Festivalul de Film Tribeca din New York și aproape toate premiile majore (inclusiv pentru regie și scenariu) la cel mai important festival de film din Polonia – Festivalul de Filme Poloneze din Gdynia, în anul 2019.

Trailer oficial: https://www.youtube.com/watch?v=cFFvje2A2vE

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.